Skocz do zawartości


Brygady MPK


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 łasuch

łasuch

    Zaawansowany

  • Użytkownik
  • PipPip
  • 254 postów
  • Gender:Male
  • Location:Kraków - Nowa Huta Mistrzejowice Nowe

Napisano 12 czerwiec 2006 - 08:09

Czy ktos ma namiary na jakies strony gdzie sa umieszczone i aktualizowane na bieżaco spisy brygad autobusowych i tramwajowych (wyjazdy, zjazdy, podmiany itd.) ?

#2 kaczor

kaczor

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 114 postów
  • Gender:Male
  • Location:Kraków Łobzów
  • Tlen: mmkaczor

Napisano 12 czerwiec 2006 - 08:11

www.balic.za.pl

#3 Guest_martenka_*

Guest_martenka_*
  • Gość

Napisano 13 czerwiec 2006 - 06:52

AUTOBUSYna dole strony po lewej stronie
TRAMWAJE po lewej stronie ostatnie wiersze (Tramwaje - Info)

#4 łasuch

łasuch

    Zaawansowany

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 254 postów
  • Gender:Male
  • Location:Kraków - Nowa Huta Mistrzejowice Nowe

Napisano 23 czerwiec 2006 - 10:56

Użytkownik martenka dnia 13-06-2006, 19:52 napisał

AUTOBUSYna dole strony po lewej stronie
TRAMWAJE po lewej stronie ostatnie wiersze (Tramwaje - Info)

Wyświetl post


dzieki za info - ale na obu tych stronach te informacje nie sa aktualizowane, zatem nic mi nie pomoga ponad to co do tej pory mi pomogły - moze ktos wie gdzie mozna miec dostep do na biezaco aktualizowanych rozkładów brygad ?

#5 vero17

vero17

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 25 postów

Napisano 01 sierpień 2006 - 04:14

Dlaczego na linie podmiejskie kursujące z Bronowic i Nowego Kleparza wysyłane sa autobusy z Zajezdni w Bieńczycach? MPK szuka oszczędności a wysyła autobusy które jadą prawie przez cały Kraków puste i jaki ma to sens?

#6 Jakub K.

Jakub K.

    Doświadczony

  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 589 postów
  • Gender:Male

Napisano 01 sierpień 2006 - 04:17

Użytkownik vero17 dnia 1-08-2006, 17:14 napisał

Dlaczego na linie podmiejskie kursujące z Bronowic i Nowego Kleparza wysyłane sa autobusy z Zajezdni w Bieńczycach? MPK szuka oszczędności a wysyła autobusy które jadą prawie przez cały Kraków puste i jaki ma to sens?

Wyświetl post

A jaką masz zajezdnię położoną blisko Bronowic? Z jakiejkolwiek zajezdni autobusy będą jeździć, i tak będą musiały jechać przez całe miasto, tylko z innego kierunku. Nie ma przecież żadnej zajezdni w północno-zachodniej części miasta.
Normalni ludzie, normalne forum ==> www.kwk.fora.pl

#7 vero17

vero17

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 25 postów

Napisano 01 sierpień 2006 - 04:32

Użytkownik Jakub K. dnia 1-08-2006, 17:17 napisał

A jaką masz zajezdnię położoną blisko Bronowic? Z jakiejkolwiek zajezdni autobusy będą jeździć, i tak będą musiały jechać przez całe miasto, tylko z innego kierunku. Nie ma przecież żadnej zajezdni w północno-zachodniej części miasta.

Wyświetl post


to niech wysyłają im na linie podmiejske BF-y a nie Solarki lub Scanie. Dlaczego na 142 czy 122 trzeba się tłuc Jelczami a na zadupia za bronowicami albo w zielonkach jeżdża konkretne autobusy :/

#8 Qbaty

Qbaty

    Gaduła :-)

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1171 postów
  • Gender:Male

Napisano 01 sierpień 2006 - 04:59

Użytkownik vero17 dnia 1-08-2006, 17:32 napisał

to niech wysyłają im na linie podmiejske BF-y a nie Solarki lub Scanie. Dlaczego na 142 czy 122 trzeba się tłuc Jelczami a na zadupia za bronowicami albo w zielonkach jeżdża konkretne autobusy :/

Wyświetl post

1. Na jakiej linii z Bronowic jeździ Scania ??
2. Na 122 i 142 jeżdżą jelcze, bo to one stacjonują na KB, zajezdni położonej najbliżej pętli linii 122.

A na 142 chyba jeżdżą jednak Solarisy i Scanie.

Użytkownik Qbaty edytował ten post 01 sierpień 2006 - 04:59

Jelcz piękny autobus, jak piękna dziewczyna
I bełta jak falszka szampana lub wina
I w sercu klekoce i w żyłach na wrze
I jeździć i jeździć, nim jeździć się chce :D

#9 łasuch

łasuch

    Zaawansowany

  • Topic Starter
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 254 postów
  • Gender:Male
  • Location:Kraków - Nowa Huta Mistrzejowice Nowe

Napisano 02 sierpień 2006 - 09:44

W sezonie szkolnym scania jezdziła na 120 - 2 brygady, ponadto rano 103 robiło kurs z Brzoskwini do Krakowa, ale teraz sie mogło pozmieniac. Poza tym to własnie z Płaszowa jest najdalej na Bronowice i wg mnie dlatego nie jezdza tu zadne scanie. Zblizone odległosci do Bronowic mają Bienczyce i Wola i dlatego one obsługują ten rejon, a takze z tego wzgledu ze Wola ma odpowiednie autobusy (DH3...) zeby obługiwac ten teren, który jest w sam raz na takie autobusy
A rzeczywiscie spotkałem ostatnio na Kleparzu Solarisy na 227 i na 217 - a dlaczego akurat tam a nie w Hucie  - nie wiem - moze chodziło o to zeby "kierowcom urozmaicic prace" dając nowe trasy dla Solarisów ???

Poza tym bez przesady Solarisy w przewazajacej liczbie obsługuja 142.
A na 122 rzeczywiscie najblizej maja KB.

Bardziej ciekawiło mnie dlaczego w ciagu roku szkolnego 277 obsługiwał Płaszów a nie Bienczyce które miały zdcydowanie blizej do Iwanowic - moze akurat brakowało taboru w Bienczycach ?

#10 Qbaty

Qbaty

    Gaduła :-)

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1171 postów
  • Gender:Male

Napisano 02 sierpień 2006 - 10:30

Użytkownik łasuch dnia 2-08-2006, 10:44 napisał

A rzeczywiscie spotkałem ostatnio na Kleparzu Solarisy na 227 i na 217 - a dlaczego akurat tam a nie w Hucie  - nie wiem - moze chodziło o to zeby "kierowcom urozmaicic prace" dając nowe trasy dla Solarisów ???

Wyświetl post

No ja kierowca dostał robotę na 227, czy 217 to brał swoje auto, czyli np. Solarisa i jechał. Generalnie to który konkretnie autobus pojedzie na danej brygadzie zależy od tego które auto weźmie kierowca rano z zajezdni.
Jelcz piękny autobus, jak piękna dziewczyna
I bełta jak falszka szampana lub wina
I w sercu klekoce i w żyłach na wrze
I jeździć i jeździć, nim jeździć się chce :D

#11 lass

lass

    Gaduła :-)

  • Administrator
  • PipPipPipPip
  • 1044 postów
  • Gender:Male
  • Location:Kraków - os. Widok

Napisano 02 sierpień 2006 - 09:52

Użytkownik Qbaty dnia 2-08-2006, 11:30 napisał

No ja kierowca dostał robotę na 227, czy 217 to brał swoje auto, czyli np. Solarisa i jechał. Generalnie to który konkretnie autobus pojedzie na danej brygadzie zależy od tego które auto weźmie kierowca rano z zajezdni.

Wyświetl post

Ale bzdury wypisujesz. Na Bieńczycach kierowcy nie mają "swoich" autobusów, a kierowca bierze ten autobus, który mu zaplanował dyspozytor.
http://www.komunikacja.krakow.pl/L/genealogia/

#12 Qbaty

Qbaty

    Gaduła :-)

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1171 postów
  • Gender:Male

Napisano 03 sierpień 2006 - 10:16

Użytkownik lass dnia 2-08-2006, 22:52 napisał

Ale bzdury wypisujesz. Na Bieńczycach kierowcy nie mają "swoich" autobusów, a kierowca bierze ten autobus, który mu zaplanował dyspozytor.

Wyświetl post

Aaaa, to sorry

A od kiedy tak jest ??

Użytkownik Qbaty edytował ten post 03 sierpień 2006 - 10:16

Jelcz piękny autobus, jak piękna dziewczyna
I bełta jak falszka szampana lub wina
I w sercu klekoce i w żyłach na wrze
I jeździć i jeździć, nim jeździć się chce :D

#13 lass

lass

    Gaduła :-)

  • Administrator
  • PipPipPipPip
  • 1044 postów
  • Gender:Male
  • Location:Kraków - os. Widok

Napisano 03 sierpień 2006 - 10:42

Użytkownik Qbaty dnia 3-08-2006, 11:16 napisał

Aaaa, to sorry

A od kiedy tak jest ??

Wyświetl post

Na Bieńczycach od 1 lipca 2004.
http://www.komunikacja.krakow.pl/L/genealogia/

#14 roberto299

roberto299

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 70 postów
  • Gender:Male
  • Location:Kraków-Czyżyny/ew Żywiec
  • Interests:kolej muzyka (pop, rock, itp), autobusy komunikacja, czasem czytam,
  • Tlen: roberto299@tlen.pl

Napisano 20 listopad 2006 - 11:32

Użytkownik martenka dnia 13-06-2006, 18:52 napisał

AUTOBUSYna dole strony po lewej stronie
TRAMWAJE po lewej stronie ostatnie wiersze (Tramwaje - Info)

Wyświetl post

NIE MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry:

#15 Streng

Streng

    Gaduła :-)

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1014 postów
  • Gender:Male
  • Location:Kurdwanów

Napisano 21 listopad 2006 - 02:31

Użytkownik roberto299 dnia 20-11-2006, 23:32 napisał

NIE MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :angry:

Wyświetl post

www.balic.za.pl

PS. Nie musisz stosować dużych liter bo te oznaczają w internecie krzyk. Taka liczba wykrzykników też nie jest potrzebna bo nikt nie jest ślepy.

#16 bartek444

bartek444

    Gaduła :-)

  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1267 postów
  • Gender:Male

Napisano 25 listopad 2006 - 11:10

Dziś nie ma, ale w momencie pisania tego postu (13.06.2006) było. Logiczne jest, że niektóre informacje ulegają zmianie.
-> www.pajacyk.pl  <-  -> www.polskieserce.pl <-

#17 roberto299

roberto299

    Nowy

  • Użytkownik
  • Pip
  • 70 postów
  • Gender:Male
  • Location:Kraków-Czyżyny/ew Żywiec
  • Interests:kolej muzyka (pop, rock, itp), autobusy komunikacja, czasem czytam,
  • Tlen: roberto299@tlen.pl

Napisano 25 listopad 2006 - 11:27

Użytkownik bartek444 dnia 25-11-2006, 11:10 napisał

Dziś nie ma, ale w momencie pisania tego postu (13.06.2006) było. Logiczne jest, że niektóre informacje ulegają zmianie.

Wyświetl post

Wtedy to wiem że było,




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych